Emergency Medical School is onderdeel van Dutch Safety Group

Immediate Life Support (ILS) - NRR

Welkom bij de Immediate Life Support -cursus! In een zorginstelling dienen artsen en verpleegkundigen vanuit hun beroepsuitoefening specialistische reanimatietechnieken toe te kunnen passen. De ILS -cursus richt zich op het optimaliseren van deze spoedeisende hulpverlening aan de patiënt. Op welke wijze start u als professional een reanimatie bij een vitaal bedreigde patiënt? De opleiding omvat workshops, vaardigheidstrainingen, lezingen en simulaties, waarbij diverse scenario's worden uitgevoerd in onze speciaal uitgeruste scenariolokalen. Na deze ILS -cursus kunt u participeren als lid van een reanimatieteam in verschillende disciplines.

De Immediate Life Support -cursus wordt enkele keren per jaar georganiseerd op onze eigen locatie in Uden. Deze cursus staat open voor deelname van cursisten uit heel Nederland en Vlaanderen. Gelegen op een gunstige locatie in Brabant, biedt onze faciliteit alle benodigde voorzieningen voor een effectieve leeromgeving. Wij bieden de training aan in groepen van maximaal acht cursisten. Aan elke drie cursisten wordt een mentor toegewezen. Tijdens een cursus geven we les aan maximaal drie groepen. Onze instructeurs hebben uitgebreide praktijkervaring en onderwijservaring, met affiliaties aan verschillende ziekenhuizen en klinieken.

Individuele inschrijvingen voor de open opleiding zijn mogelijk. Voor groepen is het ook mogelijk een ILS -cursus aan te vragen, waarbij de keuze bestaat tussen een InCompany-cursus op de eigen locatie of op onze faciliteit.

Doel van de cursus
Het doel van deze cursus is het in kaart brengen van de vitale functies en het opstarten en toepassen van een specialistische reanimatie.

Leerdoelen
Na het doorlopen van de cursus bent u in staat om:

 • Tijdens de pre arrest fase prioriteiten te stellen tijdens een reanimatie;
 • Deelvaardigheden als endotracheale intubatie, beademing, ritmeherkenning, defibrillatie, transcutane pacing, cardioversie en medicatietoediening uit te voeren;
 • Leiding te geven of te participeren in een reanimatieteam met de bijbehorende handelingen;
 • De interactie tussen de verschillende technieken te benoemen en de consequenties daarvan te overzien;
 • Op basis van bevindingen tijdens de reanimatie een hypothese te vormen en daar consequenties aan te verbinden.

Eerstvolgende cursus


Loopkantstraat 2E, Uden
donderdag 28 november 2024
(specialistische) verpleegkundigen, Artsen, Paramedici
7 V&VN,
6 NVBMH
9,2

Cursisten geven onze Advanced Life Suport cursus een 9,2!

Lees de reviews

Lesprogramma

Tijdens de cursus wordt naast het aanleren van specifieke vaardigheden ook veel nadruk gelegd op de ontwikkeling van "Niet-Technische Vaardigheden" (NTS). Dit omvat wat er van reanimatieteamlid wordt verwacht om een optimaal resultaat te garanderen.

Er zullen verschillende korte workshops plaatsvinden voordat we scenario's gaan uitvoeren. Het wordt van elke deelnemer verwacht dat zij in staat zijn om alle rollen te vervullen die cruciaal zijn voor een succesvolle reanimatie.

Img 5734 1

Certificering

Bij het succesvol afronden van de Immediate Life Support cursus ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Het certificaat is internationaal erkend door de European Resuscitation Council (ERC).
Zorg ervoor dat je certificaat geldig blijft. 

 

 • Om het certificaat geldig te houden dien je elke twee jaar een herhalingstraining van 1 dag te volgen.
 • Al in het bezit van een BLS certificaat? Een eventueel BLS certificaat wordt vernieuwd door het volgen van een ALS/ILS cursus of ALS/ILS Opfris- en vervolgtraining.

Faculty

Deze Immediate Life Support opleiding wordt gegeven door ervaren instructeurs. Wij werken met een gemengde Faculty, dit zijn ILS-instructeurs die tevens werkzaam zijn als arts of verpleegkundige in pre- of klinische setting. Onze leden zijn sterk didactisch onderlegd en hebben veel ervaring met het lesgeven aan verschillende groepen cursisten en met de verschillende niveaus van de individuele cursisten.

Hotelovernachting

Hotelovernachting inclusief ontbijt €142,50 excl. btw

Inhoud

 • Informatieoverdracht & crew resource management;
 • Algemene luchtwegmanagement;
 • Herkenning van de acute patiënt volgens de ABCDE methodiek;
 • Hartritmeherkenning;
 • Hartmassage;
 • Defibrillatie (met een AED en defibrillator);
 • Medicatietoediening;
 • Scenariotraining volgens het Advanced Life Support protocol.

Cursustijd

De opleiding bestaat uit één dag.

 • 08.30 – 17.00 uur

InCompany
De tijden van de cursus worden in overleg met opdrachtgever bepaald. 

Toelatingseis

Deze cursus is bestemd voor artsen, (specialistische) verpleegkundigen en paramedici.

Lunch

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Informatie

 • De cursusprijs is inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, digitaal cursusboek ILS NRR, certificering bij de NRR & ERC en accreditatie bij diverse beroepsgroepen;
 • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
 • Overnachten? Wij verzorgen graag uw overnachting, bekijk hier onze mogelijkheden.

Cursusdata

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.