Emergency Medical School is onderdeel van Dutch Safety Group

Advanced Life Support (ALS) - NRR

Welkom bij de Advanced Life Support -cursus! De ALS-training richt zich op het instrueren van artsen, verpleegkundigen en paramedici in gespecialiseerde reanimatietechnieken binnen een teamomgeving. De opleiding omvat workshops, vaardigheidstrainingen, lezingen en simulaties, waarbij diverse scenario's worden uitgevoerd in onze speciaal uitgeruste scenariolokalen. Neem deel en versterk uw vaardigheden in levensreddende technieken!

De Advanced Life Support -cursus wordt maandelijks georganiseerd op onze eigen locatie in Uden. Deze cursus staat open voor deelname van cursisten uit heel Nederland en Vlaanderen. Gelegen op een gunstige locatie in Brabant, biedt onze faciliteit alle benodigde voorzieningen voor een effectieve leeromgeving. Wij bieden de training aan in groepen van maximaal acht cursisten. Aan elke drie cursisten wordt een mentor toegewezen. Tijdens een cursus geven we les aan maximaal drie groepen. Onze instructeurs hebben uitgebreide praktijkervaring en onderwijservaring, met affiliaties aan verschillende ziekenhuizen en klinieken.

Individuele inschrijvingen voor de open opleiding zijn mogelijk. Voor groepen is het ook mogelijk een ALS -cursus aan te vragen, waarbij de keuze bestaat tussen een InCompany-cursus op de eigen locatie of op onze faciliteit.

Doel van de cursus
Het doel van deze cursus is het toepassen van gespecialiseerde reanimatietechnieken bij volwassenen, het coördineren en actief deelnemen in een team, fungeren als leider van een reanimatieteam, en het verlenen van zorg vóór en ná reanimatie. 

Leerdoelen
Na het doorlopen van de cursus bent u in staat om:
• Tijdens de pre arrest fase prioriteiten te stellen tijdens een reanimatie;
• Deelvaardigheden als endotracheale intubatie, beademing, ritmeherkenning, defibrillatie, transcutane pacing,  cardioversie en medicatietoediening uit te voeren;
• Leiding te geven aan een reanimatieteam;
• Te participeren in een reanimatieteam met de bijbehorende handelingen;
• De interactie tussen de verschillende technieken te benoemen en de consequenties daarvan te overzien;
• Op basis van bevindingen tijdens de reanimatie een hypothese te vormen en daar consequenties aan te verbinden.

Eerstvolgende cursus


Loopkantstraat 2E, Uden
van dinsdag 18 juni 2024
t/m woensdag 19 juni 2024
(specialistische) verpleegkundigen, Artsen, Paramedici
12 ABAN,
16 ABIC,
16 V&VN
9,2

Cursisten geven onze Advanced Life Suport cursus een 9,2!

Lees de reviews

Lesprogramma

Gedurende deze twee dagen word je, samen met maximaal vijf anderen, begeleid door twee instructeurs. De onderwerpen binnen de scenario's worden zo veel mogelijk aangepast aan jouw werkomgeving. Tijdens de cursus werken we met een continue assessment waardoor je zelf grip op je leerproces blijft houden.

Img 0380

Certificering

Bij het succesvol afronden van de Advanced Life Support cursus ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Het certificaat is internationaal erkend door de European Resuscitation Council (ERC).

Zorg ervoor dat je certificaat geldig blijft. 

 • Volg binnen 2 jaar na de initiële ALS cursus een re-certificering cursus van 1 dag (Na 2 jaar verloopt je certificaat en dien je opnieuw de 2-daagse ALS cursus te volgen);
 • Al in het bezit van een BLS certificaat? Een eventueel BLS certificaat wordt vernieuwd door het volgen van een ALS/ILS cursus of ALS/ILS Opfris- en vervolgtraining. 

Faculty

Deze Advanced Life Support opleiding wordt gegeven door ervaren instructeurs. Wij werken met een gemengde Faculty, dit zijn ALS-instructeurs die tevens werkzaam zijn als arts of verpleegkundige in pre- of klinische setting. Onze leden zijn sterk didactisch onderlegd en hebben veel ervaring met het lesgeven aan verschillende groepen cursisten en met de verschillende niveaus van de individuele cursisten.

Hotelovernachting

Hotelovernachting inclusief ontbijt €142,50 excl. btw

Inhoud

 • ALS algoritme
 • BLS, AED, RCDP ritmecheck
 • Ritme en ECG
 • Luchtweg en Capnografie
 • NTS en TEAM tool
 • Schokbare en niet-schokbare ritmes
 • Bloedgas en IO
 • Bradycardie en tachycardie
 • Postreanimatiezorg

Cursustijd

De opleiding bestaat uit twee dagen (18 uur). Na de eerste dag is er aansluitend een gezamenlijk diner. 

 • Dag 1 08.30 – 17.30 uur + aansluitend diner
 • Dag 2 07.30 – 17.30 uur

InCompany
De tijden van de cursus worden in overleg met opdrachtgever bepaald. 

Toelatingseis

Deze cursus is bestemd voor artsen, (specialistische) verpleegkundigen en paramedici.

Lunch

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Diner

Direct na afloop van de cursus verzorgen wij een diner bij Van der Valk Hotel Nuland/'s-Hertogenbosch. Dit diner is inclusief om de eerste cursusdag op een informele wijze met elkaar af te sluiten. Van der Valk Hotel Nuland/'s-Hertogenbosch. Cursisten die met het Openbaar Vervoer reizen worden door onze organisatie naar het restaurant gebracht.

Informatie

 • De cursusprijs is inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, diner op de eerste cursusdag, digitaal cursusboek ALS NRR, certificering bij de NRR & ERC en accreditatie bij diverse beroepsgroepen;
 • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
 • Overnachten? Wij verzorgen graag uw overnachting, bekijk hier onze mogelijkheden.

 

Cursusdata

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.