Emergency Medical School is onderdeel van Dutch Safety Group

Geriatrische Acute Patiënt (GAP)

Welkom bij de Geriatrische Acute Patiënt -cursus! Leer zorg te verlenen aan de geriatrische patiënt in een acute setting. De opleiding omvat workshops, vaardigheidstrainingen, lezingen en simulaties, waarbij diverse scenario's worden uitgevoerd in onze speciaal uitgeruste scenariolokalen.

De Geriatrische Acute Patiënt -cursus wordt meerdere keren per jaar georganiseerd op onze eigen locatie in Uden. Gelegen op een gunstige locatie in Brabant, biedt onze faciliteit alle benodigde voorzieningen voor een effectieve leeromgeving. Wij bieden de training aan in groepen van maximaal acht cursisten. Onze instructeurs hebben uitgebreide praktijkervaring en onderwijservaring op de Geriatrie, met affiliaties aan verschillende ziekenhuizen en klinieken.

Individuele inschrijvingen voor de open opleiding zijn mogelijk. Voor groepen is het ook mogelijk een GAP -cursus aan te vragen, waarbij de keuze bestaat tussen een InCompany-cursus op de eigen locatie of op onze faciliteit.

Doel van de cursus
Een collega vraagt je of jij mevrouw Pietersen van 89 jaar op wilt vangen. Ze is bekend met COPD, hartfalen en heeft in het verleden een CVA doorgemaakt. Tijdens een eerdere opname heeft ze een delier gehad. Nu is ze gevallen, lijkt wat in de war en zo gaat het niet langer thuis. Voor veel collega’s in de acute zorg (SEH, IC, CCU) is dit een herkenbare casus: op zoek naar een behandelbare oorzaak voor de val of een behandelbaar gevolg van de val is het een uitdaging om de beste zorg te verlenen aan deze geriatrische patiënt.

In de ABCDE benadering heb je nauwelijks verontrustende bevindingen en vind je soms ook geen oorzaak van of door gevolg van de val. Maar wanneer is een oudere nu eigenlijk een geriatrische patiënt? Waar let je op? Wat zijn, behalve een delier, de complicaties tijdens een opname en hoe kun je jouw zorgverlening aan laten sluiten bij de vraag van mevrouw Pietersen? Wat doe je als mevrouw Pietersen geen fractuur heeft?

Leerdoelen
In deze cursus leren we de geriatrische patiënt herkennen, de verschillende klachtenpresentatie (waaronder de atypische presentatie) te beoordelen en te behandelen en aan te sluiten bij de daarbij behorende zorgvraag. Kortom: klinisch redeneren en handelen rondom de geriatrische patiënt in de acute setting.

Eerstvolgende cursus


Loopkantstraat 2E, Uden
van woensdag 11 september 2024
t/m donderdag 12 september 2024
(specialistische) verpleegkundigen, Artsen, Paramedici
13 V&VN/VSR,
12 NAPA,
7 V&VN
9,2

Cursisten geven onze Advanced Life Suport cursus een 9,2!

Lees de reviews

Lesprogramma

De cursus bestaat voor het grote deel uit "toepassen"!

De aanwezige lotus weet de zaken zo goed te brengen dat het lijkt alsof een daadwerkelijke client voor u zit tijdens de scenario's.

 

Tijdens de cursus is er voldoende ruimte om uw eigen vragen in te brengen ter bespreking.

Dsc 0425

Certificering

Certificering van Emergency Medical School. 

Faculty

Deze Geriatrische Acute Patiënt opleiding wordt gegeven door ervaren instructeurs. De cursus staat onder leiding van een Verpleegkundig Specialist Geriatrie. Onze leden zijn sterk didactisch onderlegd en hebben veel ervaring met het lesgeven aan verschillende groepen cursisten en met de verschillende niveaus van de individuele cursisten.

Hotelovernachting

Hotelovernachting inclusief ontbijt €142,50 excl. btw

Inhoud

Cursustijd

De opleiding bestaat uit twee dagen. Na de eerste dag is er aansluitend een gezamenlijk diner. 

  • Dag 1 08.30 – 17.00 uur + aansluitend diner
  • Dag 2 08.30 – 17.00 uur

InCompany
De tijden van de cursus worden in overleg met opdrachtgever bepaald. 

Toelatingseis

Deze cursus is bestemd voor artsen, (specialistische) verpleegkundigen en paramedici.

Lunch

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Diner

Direct na afloop van de cursus verzorgen wij een diner bij Van der Valk Hotel Nuland/'s-Hertogenbosch. Dit diner is inclusief om de eerste cursusdag op een informele wijze met elkaar af te sluiten. Van der Valk Hotel Nuland/'s-Hertogenbosch. Cursisten die met het Openbaar Vervoer reizen worden door onze organisatie naar het restaurant gebracht.

Informatie

  • De cursusprijs is inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, diner op de eerste cursusdag, certificering door Emergency Medical School en accreditatie bij diverse beroepsgroepen;
  • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
  • Overnachten? Wij verzorgen graag uw overnachting, bekijk hier onze mogelijkheden.

Cursusdata

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.