Emergency Medical School is onderdeel van Dutch Safety Group

Generic Instructor Course (GIC) - NRR

Welkom bij de Generic Instructor Course -cursus! De GIC-training is ontworpen voor cursisten die tijdens de Advanced Life Support (ALS) cursus zijn beoordeeld als 'Instructor Potential' en die zelf interesse hebben om hun kennis en vaardigheden over te dragen aan anderen. De opleiding omvat workshops, vaardigheidstrainingen, lezingen en simulaties, waarbij diverse scenario's worden uitgevoerd in onze speciaal uitgeruste scenariolokalen.

De Generic Instructor Course -cursus wordt maar enkele keren per jaar georganiseerd op onze eigen locatie in Uden. Gelegen op een gunstige locatie in Brabant, biedt onze faciliteit alle benodigde voorzieningen voor een effectieve leeromgeving. Onze instructeurs hebben uitgebreide praktijkervaring en onderwijservaring, met affiliaties aan verschillende ziekenhuizen en klinieken.

Deze training bereidt de deelnemer voor op het geven van een Advanced Life Support-cursus als instructeur. Na succesvolle afronding van deze GIC-cursus zal de 'Instructor Candidate' twee keer als instructeur optreden tijdens cursussen, waarna de deelnemer officieel als instructeur opleidingen kan verzorgen.

De training richt zich op didactische methoden waarbij de deelnemer wordt getraind om competenties te ontwikkelen die nodig zijn om als instructeur providercursussen ALS, ILS, EPLS en NLS te verzorgen.

 

DIDACTISCHE ONDERSTEUNING MEDISCHE PROFESSIONAL 
Voor degenen die niet zijn geselecteerd als 'Instructor Potential' maar wel hun vaardigheden in presentatie en educatie verder willen ontwikkelen, raden wij aan om de Didactische Ondersteuning voor Medische Professionals (DOMP) opleiding te volgen.

Doel van de cursus
Het doel van de GIC-cursus is om deelnemers te leren hoe ze technische en niet-technische vaardigheden moeten instrueren, leiderschap moeten tonen in teamverband, feedback moeten geven en kennis, vaardigheden en attitudes moeten beoordelen.

Leerdoelen

 • Het doel is om cursisten te leren hoe ze effectieve lezingen kunnen geven;
 • Het doel is om cursisten te leren hoe ze vaardigheidsonderwijs kunnen geven volgens de 4-stappen methodiek;
 • Het doel is om cursisten te leren hoe ze scenario-onderwijs kunnen begeleiden;
 • Het doel is om cursisten te leren hoe ze een veilige leeromgeving kunnen creëren;
 • Het doel is om cursisten te leren hoe ze feedback kunnen geven op zowel technische als niet-technische vaardigheden.

Eerstvolgende cursus


Loopkantstraat 2E, Uden
van donderdag 07 november 2024
t/m vrijdag 08 november 2024
(specialistische) verpleegkundigen, Artsen
12 ABAN
9,2

Cursisten geven onze Advanced Life Suport cursus een 9,2!

Lees de reviews

Lesprogramma

 • Presenteren van lezingen;
 • Instructie van vaardigheden volgens de 4-stappen methodiek;
 • Begeleiding van scenario-onderwijs;
 • Geven van presentaties;
 • Geven van feedback.

 

Dsc 0451

Certificering

Bij het succesvol afronden van de Generic Instructor Course cursus ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Het certificaat is internationaal erkend door de European Resuscitation Council (ERC).

Faculty

Deze Generic Instructor Course opleiding wordt gegeven door ervaren GIC-instructeurs. Wij werken met een gemengde Faculty, dit zijn ALS-instructeurs die tevens werkzaam zijn als arts of verpleegkundige in pre- of klinische setting. Onze leden zijn sterk didactisch onderlegd en hebben veel ervaring met het lesgeven aan verschillende groepen cursisten en met de verschillende niveaus van de individuele cursisten.

Hotelovernachting

Hotelovernachting inclusief ontbijt €142,50 excl. btw

Inhoud

 • Focus op didactische werkvormen;
 • Ontwikkeling van competenties als instructeur;
 • Verzorging van providercursussen ALS, ILS, EPLS en NLS.

Cursustijd

De opleiding bestaat uit twee dagen (18 uur). Na de eerste dag is er aansluitend een gezamenlijk diner. 

 • Dag 1 08.30 – 17.00 uur + aansluitend diner
 • Dag 2 08.00 – 17.00 uur

 

Toelatingseis

Individuen die na het succesvol voltooien van de ALS, ILS, EPLS en/of NLS provider cursussen van de NRR/ERC zijn voorgedragen als 'Instructor Potential' (IP) door de faculteit, worden uitgenodigd om deel te nemen aan de GIC-opleiding. Daarnaast zijn personen die door zowel het SHK als de ALSG zijn voorgedragen als 'Instructor Potential' (IP) ook van harte welkom op de GIC-opleiding.

Lunch

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Diner

Direct na afloop van de cursus verzorgen wij een diner bij Van der Valk Hotel Nuland/'s-Hertogenbosch. Dit diner is inclusief om de eerste cursusdag op een informele wijze met elkaar af te sluiten. Van der Valk Hotel Nuland/'s-Hertogenbosch. Cursisten die met het Openbaar Vervoer reizen worden door onze organisatie naar het restaurant gebracht.

Informatie

 

 • De cursusprijs is inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, diner op de eerste cursusdag, certificering bij de NRR & ERC en accreditatie bij diverse beroepsgroepen;
 • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
 • Overnachten? Wij verzorgen graag uw overnachting, bekijk hier onze mogelijkheden.

 

 

Cursusdata

donderdag 07 november 2024, vrijdag 08 november 2024
€ 1.095,00 Exclusief BTW
Vol

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.