Emergency Medical School is onderdeel van Dutch Safety Group

Didactische Ondersteuning Medische Professional (DOMP)

Welkom bij de Didactische Ondersteuning Medische Professional -cursus! Heeft u een cursus gevolgd en wilt u de opgedane kennis delen met uw collega’s? De juiste wijze om deze kennis over te dragen is door gebruik te maken van scenario onderwijs. Maar hoe doet u dat?

In de DOMP -opleiding krijgt u alle handvatten aangeboden om scenario onderwijs op te zetten en te begeleiden, boeiende presentaties en lezingen te geven en om te gaan met het verkrijgen en krijgen van feedback van en door uw collega’s. Door verschillende praktische oefeningen leert u onderwijsmethodes die uitvoerbaar zijn in uw eigen omgeving van de praktijk, kliniek of ziekenhuis. De opleiding omvat workshops, vaardigheidstrainingen, lezingen en simulaties, waarbij diverse scenario's worden uitgevoerd in onze speciaal uitgeruste scenariolokalen.

De Didactische Ondersteuning Medische Professional -cursus wordt meerdere keren per jaar georganiseerd op onze eigen locatie in Uden. Gelegen op een gunstige locatie in Brabant, biedt onze faciliteit alle benodigde voorzieningen voor een effectieve leeromgeving. Onze instructeurs hebben uitgebreide praktijkervaring en onderwijservaring, met affiliaties aan verschillende ziekenhuizen en klinieken.

Individuele inschrijvingen voor de open opleiding zijn mogelijk. Voor groepen is het ook mogelijk een DOMP -cursus aan te vragen, waarbij de keuze bestaat tussen een InCompany-cursus op de eigen locatie of op onze faciliteit. De cursus is te personaliseren voor werkbegeleiders van verschillende verpleegkundige vervolgopleidingen. In de cursus zal de focus liggen op het ontwikkelen van competenties: Ervaring en kennis overdragen in de praktijk, kennis toetsen bij de cursist Verpleegkundige Vervolg Opleidingen (VVO) en geven van feedback.

Doel van de cursus
Het leren om op zelfstandige wijze kennis te delen door gebruik te maken van onder andere scenario onderwijs.

Leerdoelen
Na het doorlopen van de cursus bent u in staat om:

  • Presentaties geven;
  • Vaardigheden aan te leren;
  • Scenario onderwijs te begeleiden;
  • Toetsen van vaardigheden en scenario’s;
  • Feedback verkrijgen en geven.

Eerstvolgende cursus


Loopkantstraat 2E, Uden
van maandag 04 november 2024
t/m dinsdag 05 november 2024
(specialistische) verpleegkundigen, Artsen
9,2

Cursisten geven onze Advanced Life Suport cursus een 9,2!

Lees de reviews

Lesprogramma

De cursus wordt zo veel mogelijk aangepast naar de wensen van de verschillende deelnemers. Gaat u veel scenario's begeleiden of juist meer vaardigheden aanleren.

Dsc 0409

Certificering

Certificering van Emergency Medical School.

Faculty

Deze Didactische Ondersteuning Medische Professional -opleiding wordt gegeven door ervaren instructeurs. Wij werken met een gemengde Faculty, dit zijn ALS/GIC-instructeurs die tevens werkzaam zijn als arts of verpleegkundige in pre- of klinische setting. Onze leden zijn sterk didactisch onderlegd en hebben veel ervaring met het lesgeven aan verschillende groepen cursisten en met de verschillende niveaus van de individuele cursisten.

 

Hotelovernachting

Hotelovernachting inclusief ontbijt €142,50 excl. btw

Inhoud

In deze cursus komen diverse didactische werkvormen naar voren zodat een zo hoog mogelijk leerrendement wordt bereikt. De cursus bestaat uit een afwisselend programma met lezingen en praktische oefeningen die leiden tot het geven van presentaties, vaardigheidsonderwijs en scenario onderwijs. De instructeur leert u methodes om feedback te verkrijgen en met de feedback positieve vervolgresultaten te behalen. Voor iedere cursist is er naast de algemene leerdoelen ook ruimte om aan persoonlijke leerdoelen te werken.

 

Cursustijd

De opleiding bestaat uit twee dagen. 

  • Dag 1 08.30 – 17.00 uur
  • Dag 2 08.30 – 17.00 uur

InCompany
De tijden van de cursus worden in overleg met opdrachtgever bepaald. 

Toelatingseis

De cursus is bedoeld voor personen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en geïnteresseerd zijn in het geven van onderwijs.

Lunch

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Informatie

  • De cursusprijs is inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch en accreditatie bij diverse beroepsgroepen;
  • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
  • Overnachten? Wij verzorgen graag uw overnachting, bekijk hier onze mogelijkheden.

Cursusdata

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.