Emergency Medical School is onderdeel van Dutch Safety Group

Crew Resource Management (CRM)

Welkom bij de Crew Resource Management -cursus! De CRM-training is een veiligheidstraining voor multidisciplinaire teams in de medische sector. De opleiding omvat workshops, vaardigheidstrainingen, lezingen en simulaties, waarbij diverse scenario's worden uitgevoerd in onze speciaal uitgeruste scenariolokalen.

De Crew Resource Management -cursus wordt meerdere keren per jaar georganiseerd op onze eigen locatie in Uden. Deze cursus staat open voor deelname van cursisten uit heel Nederland en Vlaanderen. Gelegen op een gunstige locatie in Brabant, biedt onze faciliteit alle benodigde voorzieningen voor een effectieve leeromgeving. Onze instructeurs hebben uitgebreide praktijkervaring en onderwijservaring, met affiliaties aan verschillende ziekenhuizen en klinieken.

Individuele inschrijvingen voor de open opleiding zijn mogelijk. Voor groepen is het ook mogelijk een CRM -cursus aan te vragen, waarbij de keuze bestaat tussen een InCompany-cursus op de eigen locatie of op onze faciliteit.

Crew Resource Management (CRM) vindt zijn oorsprong in de luchtvaart, waar het als doel heeft om goede communicatie en samenwerking in de cockpit te bevorderen en incidenten te voorkomen. Dit management systeem benut alle beschikbare bronnen - zoals materiaal, procedures en mensen - om de veiligheid te verhogen en de efficiëntie te verbeteren. Het omvat communicatierichtlijnen, het creëren van bewustzijn over situaties, probleemoplossend denken en teamwerk, onder andere door het gebruik van 'closed loop' communicatie.

In de zorgsector is regelmatige training en toetsing essentieel. Door multidisciplinaire zorgteams te trainen en te toetsen in gesimuleerde spoedsituaties, kunnen niet alleen klinische kennis en vaardigheden worden geëvalueerd, maar ook communicatie en samenwerking. In een CRM-cursus worden niet-technische vaardigheden zoals communicatie, besluitvorming en leidinggeven verbeterd onder begeleiding van instructeurs.

Doel van de cursus
Het doel van de cursus is om de deelnemers te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van effectieve communicatie en samenwerking binnen het medische team door het gebruik van niet-technische vaardigheden.

Leerdoelen
Na het doorlopen van de cursus bent u in staat om:

  • Het implementeren van nieuwe technieken in communicatie, besluitvorming en leiderschap met als doel het voorkomen van medische fouten in de toekomst.

 

Eerstvolgende cursus


Loopkantstraat 2E, Uden
donderdag 06 juni 2024
Artsen, Verpleegkundigen
6 ABAN,
7 V&VN
9,2

Cursisten geven onze Advanced Life Suport cursus een 9,2!

Lees de reviews

Lesprogramma

In de cursus worden diverse scenario's behandeld, waarbij instructeurs gebruikmaken van presentaties, rollenspellen en discussievormen. Naast de algemene leerdoelen is er ruimte voor elke cursist om aan persoonlijke leerdoelen te werken. De scenario's worden vastgelegd op video om de cursisten meer inzicht te bieden in hun eigen handelen aan de hand van de beelden.

Img 0829

Certificering

Certificering van Emergency Medical School. 

Faculty

Deze Crew Resource Management opleiding wordt gegeven door ervaren instructeurs. Wij werken met een gemengde Faculty, dit zijn CRM-instructeurs die tevens werkzaam zijn als arts of verpleegkundige in pre- of klinische setting. Onze leden zijn sterk didactisch onderlegd en hebben veel ervaring met het lesgeven aan verschillende groepen cursisten en met de verschillende niveaus van de individuele cursisten.

 

Hotelovernachting

Hotelovernachting inclusief ontbijt €142,50 excl. btw

Inhoud

  • Presentatie;
  • Rollenspellen;
  • Scenario onderwijs;
  • Videobeelden;
  • Toetsen van vaardigheden en scenario’s.

Cursustijd

De opleiding bestaat uit één dag. 

  • 08.30 – 17.00 uur

InCompany
De tijden van de cursus worden in overleg met opdrachtgever bepaald. 

Toelatingseis

De cursus is geschikt voor zowel artsen als verpleegkundigen. In een InCompany-opleiding wordt rekening gehouden met de gebruikelijke multidisciplinaire samenstelling binnen uw organisatie tijdens de acute zorgverlening.

Lunch

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Informatie

  • De cursusprijs is inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch en accreditatie bij diverse beroepsgroepen;
  • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
  • Overnachten? Wij verzorgen graag uw overnachting, bekijk hier onze mogelijkheden.

 

Cursusdata

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.