Emergency Medical School is onderdeel van Dutch Safety Group

Basic Instructor Course (BIC dag 2) BLS AED - NRR

Welkom bij de Basic Instructor Course -cursus! Bent u geïnteresseerd in het zelf verzorgen van een reanimatieopleiding die zowel door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) als het European Resuscitation Council (ERC) wordt erkend? Deze cursus biedt een evaluatie van uw reanimatievaardigheden en geeft u de kans deze verder te verfijnen waar nodig. Naast het aanleren van reanimatietechnieken besteden we ook aandacht aan de didactische principes van het reanimatieonderwijs. Na succesvolle afronding van de opleiding BIC Dag1 en BIC Dag 2 kunt u zelf reanimatiecursussen verzorgen en uw cursisten voorzien van een NRR-certificaat.

De Basic Instructor Course -cursus wordt meerdere keren per jaar georganiseerd op onze eigen locatie in Uden. Gelegen op een gunstige locatie in Brabant, biedt onze faciliteit alle benodigde voorzieningen voor een effectieve leeromgeving. Onze instructeurs hebben uitgebreide praktijkervaring en onderwijservaring, met affiliaties aan verschillende ziekenhuizen en klinieken.

Individuele inschrijvingen voor de open opleiding zijn mogelijk. Voor groepen is het ook mogelijk een BIC -cursus aan te vragen, waarbij de keuze bestaat tussen een InCompany-cursus op de eigen locatie of op onze faciliteit.

 

Om instructeur te worden, moet u twee cursussen volgen: BIC Dag 1 en BIC Dag 2. Voor beide cursussen dient u zich apart aan te melden. Om deel te nemen aan BIC Dag 2, dient u eerst succesvol Dag 1 af te ronden.

Tijdens de eerste cursusdag worden de vaardigheden aangeleerd die nodig zijn om een basiscursus te kunnen geven. Na afloop van de BIC Dag 1 cursus moet u eerst een basiscursus BLS verzorgen, die beoordeeld wordt door een NRR-gecertificeerde instructeur.

Na het voltooien van deze stage is het mogelijk om ook de BIC Dag 2 cursus te volgen. Deze cursusdag staat in het teken van de BLS opfris- en vervolgtrainingen. Na afloop van de BIC Dag 2 cursus moet u een opfris- en vervolgtraining verzorgen, die beoordeeld wordt door een NRR-gecertificeerde instructeur.

Doel van de cursus
Het doel voor de cursist is om zelfstandig reanimatieopleidingen te kunnen geven, erkend door zowel de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) als het European Resuscitation Council (ERC).

Leerdoelen
Na het doorlopen van de cursus bent u in staat om:

 • Een basiscursus Basic Life Support te geven;
 • Een herhalingscursus Basic Life Support te geven. 

Eerstvolgende cursus


Loopkantstraat 2E, Uden
woensdag 27 november 2024
9,2

Cursisten geven onze Advanced Life Suport cursus een 9,2!

Lees de reviews

Lesprogramma

 • Faciliteren van scenario's: Op deze tweede dag wordt er nadruk gelegd op het begeleiden van scenario's als een essentieel onderdeel van de training. Deelnemers zullen de gelegenheid krijgen om realistische situaties na te bootsen en praktische ervaring op te doen in het omgaan met verschillende noodsituaties.
 • Feedback geven: Een belangrijk aspect van deze dag is het verstrekken van effectieve feedback aan deelnemers. Dit omvat het identificeren van sterke punten en verbeterpunten, en het bieden van constructieve begeleiding om de reanimatievaardigheden te verbeteren.
Img 8997

Certificering

Na voltooiing van BIC2 bent u gerechtigd als kandidaat-instructeur om een opfriscursus Basic Life Support te verzorgen.

Faculty

Deze Basic Instructor Course opleiding wordt gegeven door ervaren instructeurs. De cursus wordt geleid door een instructeur-trainer die gecertificeerd is door zowel de NRR als het ERC. Wij werken met een gemengde Faculty, dit zijn instructeurs die tevens werkzaam zijn als arts of verpleegkundige in pre- of klinische setting. Onze leden zijn sterk didactisch onderlegd en hebben veel ervaring met het lesgeven aan verschillende groepen cursisten en met de verschillende niveaus van de individuele cursisten.

Hotelovernachting

Hotelovernachting inclusief ontbijt €142,50 excl. btw

Inhoud

 • Faciliteren van scenario's;
 • Feedback geven.

Cursustijd

De opleiding bestaat uit 1 dag. 

 • 08.00 – 17.00 uur

Toelatingseis

Om deel te nemen, dient u in het bezit te zijn van een geldig BLS (of PBLS) certificaat.

Om deel te nemen, dient u BIC 1 volledig te hebben afgerond. 

 

De toelating is gebaseerd op het succesvol voltooien van de volgende stappen:

 1. Het volgen van de provider cursus.
 2. Het volgen van BIC 1.
 3. Het geven van een basis-reanimatiecursus (BLS) onder begeleiding van een full instructor.
 4. Het volgen van BIC 2.
 5. Het geven van een opfris-reanimatiecursus (BLS) onder begeleiding van een full instructor.

Lunch

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Informatie

 • De cursusprijs is inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, diner op de eerste cursusdag, certificering bij de NRR & ERC en accreditatie bij diverse beroepsgroepen;
 • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
 • Overnachten? Wij verzorgen graag uw overnachting, bekijk hier onze mogelijkheden.

Cursusdata

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.