Emergency Medical School is onderdeel van Dutch Safety Group

Advanced Life Support (ALS) Herhaling - NRR

Welkom bij de Advanced Life Support -herhalingscursus! De ALS-training richt zich op het instrueren van artsen, verpleegkundigen en paramedici en het herhalen van de vaardigheden van de gespecialiseerde reanimatietechnieken binnen een teamomgeving. De opleiding omvat workshops, vaardigheidstrainingen, lezingen en simulaties, waarbij diverse scenario's worden uitgevoerd in onze speciaal uitgeruste scenariolokalen.

De Advanced Life Support -herhalingscursus wordt meerdere keren per jaar georganiseerd op onze eigen locatie in Uden. Deze cursus staat open voor deelname van cursisten uit heel Nederland en Vlaanderen. Gelegen op een gunstige locatie in Brabant, biedt onze faciliteit alle benodigde voorzieningen voor een effectieve leeromgeving. Wij bieden de training aan in groepen van maximaal acht cursisten. Aan elke drie cursisten wordt een mentor toegewezen. Tijdens een cursus geven we les aan maximaal drie groepen. Onze instructeurs hebben uitgebreide praktijkervaring en onderwijservaring, met affiliaties aan verschillende ziekenhuizen en klinieken.

Individuele inschrijvingen voor de open opleiding zijn mogelijk. Voor groepen is het ook mogelijk een ALS -herhalingscursus aan te vragen, waarbij de keuze bestaat tussen een InCompany-cursus op de eigen locatie of op onze faciliteit.

 

Doel van de cursus
Deze verplichte tweejaarlijkse- opfriscursus is ter behoud van uw NRR en ERC certificering als Advanced Life Support hulpverlener. Het doel van deze cursus is het toepassen van gespecialiseerde reanimatietechnieken bij volwassenen, het coördineren en actief deelnemen in een team, fungeren als leider van een reanimatieteam, en het verlenen van zorg vóór en ná reanimatie. 

De cursus Advanced Life Support herhalingscursus richt zich voornamelijk op de praktische vaardigheden. In deze herhalingscursus wordt ingegaan op nieuwe ontwikkelingen omtrent specialistische reanimatie en communicatie in acute situaties. We gaan dieper in op de verschillende leerdoelen uit de basiscursus en worden de praktische vaardigheden opnieuw door onze instructeur getoetst.

Het volgen van een herhalingscursus is alleen mogelijk als de laatst gevolgde ALS cursus minder dan twee jaar geleden is. Als de laatste ALS cursus langer dan 2 jaar geleden is, dan verplicht de NRR/ERC cursisten om de tweedaagse basiscursus Advanced Life Support opnieuw te volgen.

 

Leerdoelen
De ALS instructeur herhaalt de stappen die een persoon moet doorlopen bij een specialistische reanimatie.

 • Tijdens de pre arrest fase prioriteiten te stellen tijdens een reanimatie;
 • Deelvaardigheden als endotracheale intubatie, beademing, ritmeherkenning, defibrillatie, transcutane pacing, cardioversie en medicatietoediening uit te voeren;
 • Leiding te geven aan een reanimatieteam;
 • Te participeren in een reanimatieteam met de bijbehorende handelingen;
 • De interactie tussen de verschillende technieken te benoemen en de consequenties daarvan te overzien;
 • Op basis van bevindingen tijdens de reanimatie een hypothese te vormen en daar consequenties aan te verbinden;
 • Therapeutische interventie toe te passen bij een bijzondere reanimatie zoals hypothermie, trauma, intoxicatie en zwangerschap.

Eerstvolgende cursus


Loopkantstraat 2E, Uden
woensdag 22 mei 2024
(specialistische) verpleegkundigen, Artsen, Paramedici
9,2

Cursisten geven onze Advanced Life Suport cursus een 9,2!

Lees de reviews

Lesprogramma

Tijdens deze herhalingscursus zullen we vlot de basisaspecten doornemen, zodat we zo snel mogelijk kunnen overgaan naar praktijkoefeningen met scenario's.

Het wordt van elke deelnemer verwacht dat zij de basisreanimatie (BLS) beheersen en bekwaam zijn in het toepassen van de ABCDE-benadering en het ALS-algoritme.

Fb1

Certificering

Bij het succesvol afronden van de Advanced Life Support cursus ontvang je een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Het certificaat is internationaal erkend door de European Resuscitation Council (ERC).

Zorg ervoor dat je certificaat geldig blijft. 

 • Volg binnen 2 jaar na de initiële ALS cursus een re-certificering cursus van 1 dag (Na 2 jaar verloopt je certificaat en dien je opnieuw de 2-daagse ALS cursus te volgen);
 • Al in het bezit van een BLS certificaat? Een eventueel BLS certificaat wordt vernieuwd door het volgen van een ALS/ILS cursus of ALS/ILS Opfris- en vervolgtraining. 

Faculty

Deze Advanced Life Support opleiding wordt gegeven door ervaren instructeurs. Wij werken met een gemengde Faculty, dit zijn ALS-instructeurs die tevens werkzaam zijn als arts of verpleegkundige in pre- of klinische setting. Onze leden zijn sterk didactisch onderlegd en hebben veel ervaring met het lesgeven aan verschillende groepen cursisten en met de verschillende niveaus van de individuele cursisten.

Hotelovernachting

Hotelovernachting inclusief ontbijt €142,50 excl. btw

Inhoud

 • Informatieoverdracht & crew resource management;
 • Algemene luchtwegmanagement;
 • Herkenning van de acute patiënt volgens de ABCDE methodiek;
 • Hartritmeherkenning;
 • Hartmassage;
 • Defibrillatie (met een AED en defibrillator);
 • Medicatietoediening;
 • Scenariotraining volgens het Advanced Life Support protocol.

Cursustijd

De opleiding bestaat uit één dag. 

 • 08.30 – 17.30 uur 

InCompany
De tijden van de cursus worden in overleg met opdrachtgever bepaald. 

Toelatingseis

Je kunt alleen deelnemen aan een herhalingscursus ALS als je laatste geregistreerde cursus bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en de European Resuscitation Council (ERC) minder dan 2 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Als je laatste ALS-cursus meer dan 2 jaar geleden was, ben je verplicht om de tweedaagse basiscursus te volgen volgens de richtlijnen van de NRR/ERC.

Lunch

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Informatie

 • De cursusprijs is inclusief koffie, thee en frisdranken, luxe lunch, certificering bij de NRR & ERC en accreditatie bij diverse beroepsgroepen;
 • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
 • Overnachten? Wij verzorgen graag uw overnachting, bekijk hier onze mogelijkheden.

Cursusdata

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem contact met ons op voor meer informatie.
Of ga naar onze contactpagina en vul ons formulier in.