Pediatric Basic Life Support (PBLS)

Basiscursus voor hulpverleners
 • Home
 • /
 • cursus
 • /
 • Pediatric Basic Life Support (PBLS)

De cursus PBLS staat voor Pediatric Basic Life Support. Deze opleiding richt zich op de reanimatie van kinderen en baby’s. Naast een ‘gewone’ reanimatie cursus gericht op volwassenen is het raadzaam om de technieken van de reanimatie op kinderen en baby’s aan te leren. Deze PBLS cursus is zeer interessant voor hulpverleners die vanuit hun beroepsgroep of vrijwilligersfunctie met kinderen te maken hebben. Zo hebben ouders maar ook medewerkers van een kinderdagverblijf en hulpverleners bij een sportvereniging een grotere kans om met een kind in nood geconfronteerd te worden.

PBLS cursus - Reanimeren van baby's en kinderen

Herhalingscursus

Per 1 januari 2018 is het niet meer mogelijk om het PBLS certificaat te verlengen door deel te nemen aan een herhalingscursus. De NRR/ERC verplicht cursisten tot het opnieuw volgen van de basiscursus.

De vaardigheden uit de Pediactric Basic Life Support (PBLS) cursus zorgen ervoor dat een kind in nood beter geholpen kan worden.

Doel van de PBLS cursus:
Het kunnen toepassen van levensreddende handelingen en het uitvoeren van basale reanimatie bij baby’s en kinderen volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR).

Doelgroep:
Hulpverleners, ouders en oppasouders, gastouders, personeel kinderopvang en kinderdagverblijven, onderwijsdocenten en actievelingen bij (sport)verenigingen met kinderen zoals een voetbalvereniging. Volwassenen die willen leren om levensreddende handelingen en een reanimatie te kunnen uitvoeren bij baby’s en kinderen in het geval van nood.

Inhoud cursus:
In deze cursus komt aan de orde op welke wijze wij rekening moeten houden dat een kind fysiek kleiner is dan een volwassene. Een kind dient bij een levensreddende handeling op een andere wijze te worden benaderd. En daarnaast komt aan de orde dat de circulatiestoornis bij kinderen vaak anders werkt dan bij volwassenen. Onze cursus PBLS richt zich voornamelijk op de praktische vaardigheden.

Leerdoelen:
De PBLS instructeur leert u de stappen die een persoon moet doorlopen wanneer die wordt geconfronteerd met een hartstilstand bij een baby of kind.

 • Benadering van een bewusteloos kind;
 • Uitvoering van borstcompressies (hartmassage) en beademing;
 • Gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator);
 • Stabiele zijligging;
 • Het verhelpen van een dreigende verstikking.

Faculty:
Deze cursus wordt gegeven door een PBLS instructeur. Onze instructeur beschikt over de certificering van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). De opleiding wordt afgesloten met een examen waarbij de cursist wordt getoetst op zijn praktische vaardigheden.

Certificering

Bij het succesvol afronden van de Pediatric Basis Life Support (PBLS) cursus ontvangt u een PBLS certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Het certificaat is internationaal erkend door de European Resuscitation Council (ERC). Om het certificaat geldig te houden dient u elke twee jaar een herhalingstraining te volgen.

Onderdelen van de cursus:

 • Benadering van een bewusteloos kind;
 • Uitvoering van borstcompressies (hartmassage) en beademing;
 • Gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator);
 • Stabiele zijligging;
 • Het verhelpen van een dreigende verstikking.

Open Opleiding

08.30 – 17.00 uur

€99,00 per persoon. Exclusief BTW.

Inclusief koffie, thee en frisdranken, cursusmateriaal, cursusboek ‘Kinderreanimatie conform nieuwe richtlijnen 2015’ en certificering bij de NRR & ERC.

OPTIONEEL

 • Maak voor aanvang van de cursus gebruik van onze luxe lunch. Meerprijs 12,50 euro per persoon. Exclusief BTW.

Neem bij het aanmelden van groepen of InCompany aanvragen contact met ons op voor speciale groepstarieven.

Er zijn geen toelatingseisen voor deze opleiding.

OPTIONEEL: Maak voor aanvang van de cursus gebruik van onze luxe lunch. Meerprijs 12,50 euro per persoon. Exclusief BTW.

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Praktische informatie:

 • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
 • InCompany volgen? Klik hier voor onze mogelijkheden.

Meer informatie?

Heeft u vragen over deze cursus of wilt u de mogelijkheden bespreken?
Neem contact met ons op voor meer informatie.

   0413-265115

   Mail ons

Direct inschrijven

Open Training InCompany

Open training € 99 p.p.

Incl. koffie/thee, lesboek en certificering

Open Trainingen

Cursus op maat?

Wij kunnen alle genoemde cursussen op maat maken en aanpassen aan uw eigen organisatie en specifieke wensen.

   Meer info

0
  0
  Winkelwagen
  Your cart is emptyReturn to Shop