Geriatrische Acute Patiënt (GAP)

Specialistische basisopleiding

"Leer zorg te verlenen aan de geriatrische patiënt in een acute setting met behulp van presentaties, workshops en scenariotraining"

Een collega vraagt je of jij mevrouw Pietersen van 89 jaar op wilt vangen. Ze is bekend met COPD, hartfalen en heeft in het verleden een CVA doorgemaakt. Tijdens een eerdere opname heeft ze een delier gehad. Nu is ze gevallen, lijkt wat in de war en zo gaat het niet langer thuis.

Voor veel collega’s in de acute zorg (SEH, IC, CCU) is dit een herkenbare casus: op zoek naar een behandelbare oorzaak voor de val of een behandelbaar gevolg van de val is het een uitdaging om de beste zorg te verlenen aan deze geriatrische patiënt.

In de ABCDE benadering heb je nauwelijks verontrustende bevindingen en vind je soms ook geen oorzaak van of door gevolg van de val.

Maar wanneer is een oudere nu eigenlijk een geriatrische patiënt? Waar let je op? Wat zijn, behalve een delier, de complicaties tijdens een opname en hoe kun je jouw zorgverlening aan laten sluiten bij de vraag van mevrouw Pietersen? Wat doe je als mevrouw Pietersen geen fractuur heeft?

In deze cursus leren we de geriatrische patiënt herkennen, de verschillende klachtenpresentatie (waaronder de atypische presentatie) te beoordelen en te behandelen en aan te sluiten bij de daarbij behorende zorgvraag. Kortom: klinisch redeneren en handelen rondom de geriatrische patiënt in de acute setting.

Accreditatie 

De cursus Geriatrische Acute Patiënt (GAP) is geaccrediteerd bij de V&VN, NVSHA, NVSHV, VSR en NVBMH.

Faculty
Deze cursus wordt gegeven door instructeurs uit de praktijk. Wij werken met een gemengde Faculty, dit zijn instructeurs die tevens werkzaam zijn als arts of verpleegkundige in pre- of klinische setting. Onze leden zijn sterk didactisch onderlegd en hebben veel ervaring met het lesgeven aan verschillende groepen cursisten en met de verschillende niveaus van de individuele cursisten.

Onderdelen van de cursus:

 • Alle specifieke onderdelen worden spoedig aan de pagina toegevoegd.

Open Opleiding

Dag 1: 08.30 – ca. 17.00 + aansluitend diner
Dag 2: 08.30 – ca. 17.00

De cursus duurt 2 dagen (18 uur).

€735,00 per persoon. Vrijgesteld van BTW.

Inclusief koffie, thee en frisdranken, versnaperingen, luxe lunch en cursusmateriaal..
Inclusief diner direct na afloop van de eerste cursusdag. 

Neem bij het aanmelden van groepen of InCompany aanvragen contact met ons op voor speciale groepstarieven.

Deze cursus is bestemd voor artsen, (specialistische) verpleegkundigen en paramedici.

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Direct na afloop van de cursus verzorgen wij een diner. Dit diner is inclusief om de eerste cursusdag op een informele wijze met elkaar af te sluiten. Cursisten die met het openbaar vervoer reizen worden door onze organisatie naar het restaurant gebracht.

Praktische informatie:

 • De cursus is geaccrediteerd bij diverse beroepsverenigingen;
 • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
 • Overnachten? Wij verzorgen graag uw overnachting, bekijk hier onze mogelijkheden.
 • InCompany volgen? Klik hier voor onze mogelijkheden.

Meer informatie?

Heeft u vragen over deze cursus of wilt u de mogelijkheden bespreken?
Neem contact met ons op voor meer informatie.

   0413-265115

   Mail ons

   Overnachten in Uden

12

NVBMH

12

VSR

16

NVSHV

13

V&VN

12

NVSHA

Direct inschrijven

Schrijf u direct in voor de open training op onze locatie in Uden. Kies voor het aanmelden van een groep voor de InCompany training op onze locatie of uw eigen locatie.

Open Training InCompany

Open Trainingen

0
  0
  Winkelwagen
  Your cart is emptyReturn to Shop