Basic Life Support / AED (BLS/AED)

Herhalingscursus voor hulpverleners
 • Home
 • /
 • cursus
 • /
 • Basic Life Support / AED (BLS/AED)

BLS/AED - Hercertificering NRR en ERC

De cursus BLS/AED (hercertificering) staat voor Basic Life Support inclusief gebruik van de AED defibrillator. Wij verzorgen deze cursus om uw registratie bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) en European Resuscitation Council (ERC) te verlengen met twee jaar. Deze opleiding richt zich op het herhalen van de vaardigheden die aan de orde komen bij de reanimatie van volwassenen. Helaas worden er iedere dag personen opgeschrikt door een acuut hartfalen. Op uw werk, tijdens het boodschappen doen in de supermarkt, in het openbaar vervoer of tijdens het sporten bij uw vereniging kan u er mee te maken krijgen. Met deze BLS/AED cursus toetsen wij uw competenties en zorgen wij ervoor dat u weer op de hoogte bent van alle nieuwe reanimatietechnieken en ontwikkelingen.

 

De vaardigheden uit de Basic Life Support (BLS) cursus zorgen ervoor dat u een reanimatie uit kan voeren bij een volwassenen zonder of met hulp van een Automatische Externe Defibrillator (AED).

Doel van de BLS/AED cursus:
Het kunnen toepassen van de basale reanimatiehandelingen bij een volwassene zonder en met behulp van een Automatische Externe Defibrillator (AED) volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Deze verplichte tweejaarlijkse opfriscursus is ter behoud van uw NRR en ERC certificering als BLS/AED hulpverlener.

Doelgroep:
Personen die geregistreerd staan bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) als BLS-AED hulpverlener.

Inhoud cursus:
In deze cursus leert u op welke wijze een reanimatieslachtoffer kan worden herkend. Hoe wordt een reanimatie opgestart en welke reanimatietechnieken gebruiken wij om een reanimatie zo goed mogelijk te laten verlopen? In Nederland wordt bij een reanimatie veelal een AED als hulpmiddel gebruikt. In deze opleiding zal de uitleg en het veilig gebruik van een AED aan de orde komen. De kans op een geslaagde reanimatie wordt groter met behulp van een AED. Onze cursus richt zich voornamelijk op de praktische vaardigheden. In deze herhalingscursus wordt in gegaan op nieuwe ontwikkelingen omtrent reanimatie. Er wordt dieper ingegaan op de verschillende leerdoelen en uw praktische vaardigheden worden door onze instructeur getoetst.

Leerdoelen:
De BLS/AED instructeur leert u de stappen die een persoon moet doorlopen wanneer die wordt geconfronteerd met een hartstilstand van een volwassene.

 • Benadering van het slachtoffer;
 • Het beoordelen van het bewustzijn en de ademhaling;
 • Uitvoering van borstcompressies (hartmassage) en beademing;
 • Gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator);
 • Stabiele zijligging;
 • Het verhelpen van een dreigende verstikking.

Faculty:
Deze cursus wordt gegeven door een BLS/AED instructeur. Onze instructeur beschikt over de certificering van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).  De cursist wordt tijdens de opleiding getoetst op zijn praktische vaardigheden.

Certificering

Bij het succesvol afronden van de Herhalingscursus Basic Life Support / AED (BLS/AED) ontvangt u een her-certificering van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Het certificaat is internationaal erkend door de European Resuscitation Council (ERC). Iedere twee jaar dient u een herhalingscursus te volgen om uw vaardigheden up-to-date en uw certificaat geldig te houden. 

Onderdelen van de cursus:

 • Benadering van het slachtoffer;
 • Het beoordelen van het bewustzijn en de ademhaling;
 • Uitvoering van borstcompressies (hartmassage) en beademing;
 • Gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator);
 • Stabiele zijligging;
 • Het verhelpen van een dreigende verstikking.

Open Opleiding

08.30 – 12.30 uur

De cursus duurt 1 dagdeel (4 uur).

€90,00 per persoon. Exclusief BTW.
Inclusief koffie, thee en frisdranken en cursusmateriaal.

OPTIONEEL

 • Maak direct na afloop van de cursus gebruik van onze luxe lunch. Meerprijs 12,50 euro per persoon. Exclusief BTW.
 • Voor deze cursus dient u gebruik te maken van het lesboek ”Basale Reanimatie inclusief de AED conform nieuwe richtlijnen 2015” van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR). Dit lesboek heeft u ontvangen bij het volgen van de BLS/AED basiscursus. Heeft u nog geen boek? Neem contact met ons op of bestel het lesboek in onze webshop.

Neem bij het aanmelden van groepen of InCompany aanvragen contact met ons op voor speciale groepstarieven.

Personen die geregistreerd staan bij de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) als BLS-AED hulpverlener.

OPTIONEEL: Maak direct na afloop van de cursus gebruik van onze luxe lunch. Meerprijs 12,50 euro per persoon. Exclusief BTW.

Rond het middaguur wordt er voor de cursisten een lunch verzorgd met soep, luxe broodjes, warme broodjes, zuivel en fruit. Wij beschikken over een modern koffie apparaat met verse koffiebonen voor koffie, cappuccino en overige koffieproducten. En een koelkast met verschillende soorten frisdrank. Deze dranken zijn onbeperkt en de gehele cursusdag beschikbaar voor onze cursisten.

Praktische informatie:

 • Bekijk de routeplanner naar onze locatie;
 • InCompany volgen? Klik hier voor onze mogelijkheden.

Meer informatie?

Heeft u vragen over deze cursus of wilt u de mogelijkheden bespreken?
Neem contact met ons op voor meer informatie.

   0413-265115

   Mail ons

Direct inschrijven

Open Training InCompany

Open training € 85 p.p.

Incl. koffie/thee, cursusmateriaal en certificering

Open Trainingen

Cursus op maat?

Wij kunnen alle genoemde cursussen op maat maken en aanpassen aan uw eigen organisatie en specifieke wensen.

   Meer info

0
  0
  Winkelwagen
  Your cart is emptyReturn to Shop